Telefon: 041 349 812 Lokacija (klikni)
Pon 10:00 – 12:00 Sre 15:00 – 17:00
podajrokopisarna@gmail.com



DEMENCI PRIJAZNA TOČKA


30.11. 2023 je Občina Log Dragomer pridobila svojo prvo demenci prijazno točko v pisarni za starejše, ki se nahaja v stavbi Občinske uprave Log – Dragomer.

Kaj je Demenci prijazna točka?

Demenci prijazne točke (DPT) so točke, ki so namenjene osebam z demenco, njihovim svojcem ter vsem drugim v lokalni skupnosti, vključno z trgovci, policisti, bančnimi in poštnimi uslužbenci, farmacevti, gasilci…., ki zaradi narave dela prihajajo v stik tudi z osebami z demenco. Zelo pomembno je tudi to, da sosedi prepoznajo osebe z demenco ter jim pomagajo.

Na DPT lahko poiščejo informacije ter se seznanijo z načini in postopki komuniciranja ter usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo ter ne najdejo poti domov.

Na DPT so na voljo :

  • Informacije: Kaj je demenca, kakšni so njeni znaki, kako jo prepoznati? Kako se sporazumevati z osebami z demenco?
  • Pomoč: Osebi z demenco, ki se znajde v stiski, je zbegana, ko ne ve kdo je ali kje je doma.
  • Usmeritve: Osebam z demenco in njihovim svojcem nudijo usmeritve kam naj se obrnejo za nadaljnjo pomoč, kot so kontakti za Spominčico, Urad Varuha človekovih pravic, zdravnik, Centri za socialno delo in druge ustrezne institucije.

Točke za demenco organizira Spominčica Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci katerega primarni namen in cilj je zagotavljanje strokovne in učinkovite pomoči osebam z demenco, njihovim svojcem ter skrbnikom.

Vabljeni, da nas obiščete na naši Točki za demenco v pisarni za starejše (Loška cesta 12, poleg ambulante Dr. Tašića in lekarne) v času uradnih ur ob ponedeljkih med 10. in 12. uro ali pa ob sredah med 15. in 17. uro. Na voljo smo vam usposobljene prostovoljke Podaj roko, ki vam bomo pomagale pri pridobivanju informacij in vas usmerjale pri iskanju pomoči, ki jo potrebujete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja